欢迎来到麦多课文档分享! | 帮助中心 海量文档,免费浏览,给你所需,享你所想!
麦多课文档分享
全部分类
  • 标准规范>
  • 教学课件>
  • 考试资料>
  • 办公文档>
  • 学术论文>
  • 行业资料>
  • 易语言源码>
  • ImageVerifierCode 换一换
    首页 麦多课文档分享 > 资源分类 > DOC文档下载
    分享到微信 分享到微博 分享到QQ空间

    2013-2014学年重庆市重庆一中高二上学期期中考试英语试卷与答案(带解析).doc

    • 资源ID:321816       资源大小:29.55KB        全文页数:17页
    • 资源格式: DOC        下载积分:1000积分
    快捷下载 游客一键下载
    账号登录下载
    微信登录下载
    二维码
    微信扫一扫登录
    下载资源需要1000积分(如需开发票,请勿充值!)
    邮箱/手机:
    温馨提示:
    如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
    如需开发票,请勿充值!如填写123,账号就是123,密码也是123。
    支付方式: 支付宝扫码支付    微信扫码支付   
    验证码:   换一换

    加入VIP,交流精品资源
     
    账号:
    密码:
    验证码:   换一换
      忘记密码?
        
    友情提示
    2、PDF文件下载后,可能会被浏览器默认打开,此种情况可以点击浏览器菜单,保存网页到桌面,就可以正常下载了。
    3、本站不支持迅雷下载,请使用电脑自带的IE浏览器,或者360浏览器、谷歌浏览器下载即可。
    4、本站资源下载后的文档和图纸-无水印,预览文档经过压缩,下载后原文更清晰。
    5、试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。

    2013-2014学年重庆市重庆一中高二上学期期中考试英语试卷与答案(带解析).doc

    1、2013-2014学年重庆市重庆一中高二上学期期中考试英语试卷与答案(带解析) 单项选择 * How did you know each other Well, 2 years ago when I went on _ trip to Yangshuo, we took _ shelter from rain in the same cafe. A /; the B a; a C a; / D the; / 答案: C _ to get a ticket for the concert Easons Life, George has been standing in a queue for 3

    2、 hours. A Determining B To determine C Being determined D Determined 答案: D On top of the mountain _, which was built 2,000 years ago. A a tower stands B stands a tower C standing a tower D does a tower stand 答案: B If everything goes well, I _ home at this time tomorrow morning. A will drive B am goi

    3、ng to drive C will be driving D am to drive 答案: C As far as I know, it was the car accident that led to _ A him to be killed B kill him C him having killed D his being killed 答案: D I ran 10 miles last weekend. Can you believe that Wow, that _ easy! A mustn t be B mustnt have been C cant have been D

    4、couldnt be 答案: C President Xi Jinping demanded that the environmental problems _ paid special attention to. A referred to being B referred to be C refer to being D refer to be 答案: B The film, _ 3 love stories, _ 3 different cities. A consisting of; is set in B consists of; is set in C consisting of;

    5、 was set in D is consisted of; set in 答案: A You should walk or run daily if you want to keep fit. _. A Yes, thats enough B Thanks for your advice C I like watching TV D Well, thats OK 答案: B With the development of high technology, more and more new things _ in the past years. A discovered B have dis

    6、covered C had been discovered D have been discovered 答案: D That e-book is no larger than an ordinary book with a screen _ you can read original book and film reviews. A in which B of which C that D where 答案: D It was very lucky to see the Monster of Lake Tianchi, _ we didnt see it clearly. A still B

    7、 however C now that D though 答案: D Youd better take a heavy coat. Sometimes it _ be very cold. A should B can C will D must 答案: B Students should be encouraged to _ their own opinions, _ right or wrong. A present; whether B compare; no matter C announce; no matter D remark; whether 答案: A May I have

    8、a word with you I wont _ much of your time. Sure. A take out B take off C take on D take up 答案: D Were visiting Disneyland next week, _ should be very exciting. A that B it C which D what 答案: C We _ hurry because we still had a lot of time. A dont have to B neednt have to C didnt need D didnt have t

    9、o 答案: D He pretended _ the problem, but he _. A to solve; lay B to have solved; lied C to have solved; laid D to solve; lied 答案: B He likes helping others, _ those who are in trouble. A in theory B in particular C in favor D in practice 答案: B Where are you working now In Chongqing. But I _ in Shangh

    10、ai for 5 years. A worked B had worked C have worked D had been working 答案: A 完型填空 One of my happiest memories as a child is going by the river and sitting lazily on the bank.There I would watch the water downstream. There I would also watch the bamboo trees under pressure from the wind and watch the

    11、m elegantly to their original position after the wind had . When I think about the bamboo trees to bounce back(弹回 ) to its original position, the word flexibility(柔韧 ) to mind. When used in relation to a person, this word means the ability to from shock, depression or any other situation that extend

    12、s the limits of a person. Have you ever felt like you are at your point , you have survived the experience to live to talk about it, though during the experience, you felt emotionally(情感上的 ) tired, mentally exhausted and you even felt physically. Life is a of good times and bad times. The next time

    13、you are experiencing one of those bad times that take you to your breaking point, bend but dont break. Try your best not to let the situation get the best of you. 【小题A flow B rush C go D come 1】 A break B move C bend D tremble A return B stay C give D fly A died from B died out C died down D died of

    14、f A power B ability C energy D strength A strikes B goes C appears D comes A recover B calm C comfort D sink A high B low C breaking D returning A Thankfully B Hopefully C Surprisingly D Happily A relaxed B terrible C strong D terrified A lesson B mixture C connection D stage A away B far C close D

    15、fast 答案: 【小题 1】 A 【小题 2】 C 【小题 3】 A 【小题 4】 C 【小题 5】 B 【小题 6】 D 【小题 7】 A 【小题 8】 C 【小题 9】 A 【小题 10】 B 【小题 11】 B 【小题 12】 C 试题分析:在狂风暴雨来袭时,竹子应对自如,柔韧有余,弯而不折,代表了生命的弹性和韧性。在本文中作者通过看到竹子在大风中的表现,联想到人也应该像竹子一样不要因一时的困境,一时的打击而一蹶不振,要像竹子一样有着生命的弹性,要弯而不折。 【小题 1】 A动词辨析。 A.流动; B. 奔跑; C.去; D. 来。根据上文可知作者坐在河边,所以看到河水的流淌,故 A选

    16、项正确。 【小题 2】 C动词辨析。 A.打破; B.移动; C. 弯腰; D.颤抖。根据下文 under pressure from the wind可知竹子在风的吹拂下会弯 曲,所以答案:选 C。 【小题 3】 A动词辨析。 A.回到,归还 ; B. 保留; C. 给; D.飞。由常识可知大风刮过去之后,一切都会恢复原样,竹子也会重新直立起身,恢复到最初的位置,故答案:选 A。 【小题 4】 C动词短语辨析。 A. 死于; B. 死光; C. 渐息; D. 接连死去。根据语境可知此处指的是在风逐渐平息之后,故 C选项正确 【小题 5】 B名词辨析。 A. 权力; B. 能力; C. 能量;

    17、 D. 力量。 Power强调权利,ability指人们做事的能力; energy强调人的精力; strength指的是体力,力气。由 情境可知此处指竹子能重新恢复原样的能力,而且下文 this word means the ability to也是重要提示,所以判断 B选项正确。 【小题 6】 D动词辨析。 A敲击; B.去; C. 出现; D.来。固定短语: come to ones mind“进入脑海,想起某事 ”,由上下文可知作者看到这种情景从而产生了一些想法,所以答案:选 D。 【小题 7】 A动词辨析。 A. 恢复; B. 使平静; C.使舒服; D. 下沉。从上文的讲述可知作者从

    18、竹子在大风刮过之后能恢复原来的位置,联想到了人从打击中恢复的能力,所以 A为正 确选项。 【小题 8】 C形容词辨析。 A.高 B.低 C. 折的,; D. 回到的。 breaking point“(问题难以遏制的)顶点,极限。 ”根据上下文可知此处指的是人处于生活低谷时,一切压力苦难看似不能承受时,所以 B选项正确。 【小题 9】 A副词辨析。 A. 感谢地 ; B. 希望地; C. 惊讶地; D. 快乐地。根据下文 you have survived the experience可知人能走出低谷,从打击中恢复是值得庆幸的,所以答案:选 A。 【小题 10】 B形容词辨析。 A. 放松的;

    19、B. 糟糕的; C. 强壮的 ; D. 惊恐的。根据上文 you felt emotionally(情感上的 ) tired, mentally exhausted and可以判断此处填表示不好处境的词,根据词义可知 B选项正确。 【小题 11】 B名词辨析。 A. 课; B.混合物; C. 连接; D. 舞台。由情理可知生活中充满了起起伏伏,有时得意也有时失意, a mixture of“. 混合物 ”,所以判断 B选项正确,。 【小题 12】 C形容词辨析。 A. 远离; B. 远; C. 靠近; D. 快。作者在上文提到风把竹子刮到几乎要折断的地步,由此可知此处指的是逆境 几乎让人不能承

    20、受时,达到极致的时候,所以判断 A选项正确。 考点:考查哲理类短文。 Friends are very important in our everyday life. Everyone needs friends. We all like to feel close to someone. It is nice to have a friend to talk, laugh, and do things with. , sometimes we need to be alone. We dont always want people . But we would feel lonely if

    21、we never had a friend. No two people are . Friends sometimes dont get on well. That doesnt mean that they no longer like each other. Most of the time they will and become friends again. Sometimes friends move away. Then we feel very . We miss them very much, but we can call them and write to them. A

    22、nd we can new friends. It is encouraging to find out how much we like new people when we get to know them. Theres more good news for people who have friends. They live longer than people who dont. Why Friends can make us feel happy. Being happy helps you well. If someone cares about you, you take ca

    23、re of yourself. 【小题1】 A Hardly B Nearly C Suddenly D Certainly A alone B away C all over D around A friendly B kind C just the same D quite different A make up B run away C get around D set off A angry B sad C happy D alone A search B contact C make D know A stay B match C think D organize A less B

    24、better C little D lot 答案: 【小题 1】 D 【小题 2】 D 【小题 3】 C 【小题 4】 A 【小题 5】 B 【小题 6】 C 【小题 7】 A 【小题 8】 B 试题分析:朋友在我们生活中是非常重要的。每个人都需要朋友,都需要有个可以与之一起说笑,一起玩耍的人作伴。朋友就像天空中的太阳,会给我们的生活带来阳光,会使我们心情舒畅,也会使我们的寿命更长,为什么呢?因为朋友会使我们快乐,而快乐会促进人的健康。 【小题 1】 D副词辨析。 A. 几乎不; B. 几乎; C. 突然; D. 当然。上文讲人们都需要有个朋友在一起说笑,一起做事,而下文又提到一种事实,即人们

    25、也需要独处,由此判断此 处应该用表示思路转折的过渡词,故答案:选 D。 【小题 2】 D副词辨析。 A. 单独; B. 在外; C. 全部 ; D. 周围。由上文sometimes we need to be alone.可知人们有时候喜欢独处,不喜欢周围有其他人,所以答案:选 D。 【小题 3】 C形容词辨析。 A. 友好的 ; B. 好心的; C. 相同的; D.很不同的。由后句 Friends sometimes dont get on well.可知任何人之间都会有分歧,不会有想法观点完全一样的人,由此判断 C选项正确。句意:没有两个人是完全一样的。 【小题 4】 A动词短语辨析。 A

    26、.编造 ; B.逃跑 ; C. 传播,走动; D. 出发。前句提到 Friends sometimes dont get on well“他们有时候不能很好的相处 ”,再根据后句 become friends again可以判断 A选项正确。句意:他们会和好,会再次成为朋友。 【小题 5】 B形容词辨析。 A. 生气的; B. 悲伤的; C.高兴的; D. 单独的。根据文章提示和情理推断得知,朋友离开了,我们会感到难过,会非常想念他们,所以答案:选 B。 【小题 6】 C动词辨析。 A. 搜索; B. 联系; C. 交友; D. 知道。固定短语: make friends“交朋友 ”,根据情理

    27、可知当朋友搬走了,人们会交新朋友,故 C选项正确。 【小题 7】 A动词辨析。 A. 停留; B.比赛; C.思考; D. 组织。由语境可知 well在此是形容词,表示 “身体好 ”,而这四个选项中只有 stay可以是系动词,后面跟形容词做表语,故答案:选 A。 【小题 8】 B形容词辨析。 A. 更少; B. 更好; C. 少; D.多。上文告诉我们朋友带来的快乐会使人身心健康,由此可知当别人关心你的时候,你是在更好地关爱你自己。故答案:选 B。 考点: 考查哲理类短文。 阅读理解 I was in my third year of teaching creative writing at

    28、a high school in New York, when one of my students, 15-year-old Mikey, gave me a note from his mother. It explained his absence from class the day before. I had seen Mikey himself writing the note at his desk. Most parental-excuse notes I received were penned by my students. If I were to deal with t

    29、hem, Id be busy 24 hours a day. The forged excuse notes made a large pile(堆 ), with writing that ranged from imaginative to crazy. The writers of those notes didnt realize that honest excuse notes were usually dull: “Peter was late because the alarm clock didnt go off.” Isnt it remarkable, I thought

    30、, how the students complained and said it was hard to put 200 words together on any subject But when they produced excuse notes, they were brilliant. So one day I typed out a dozen excuse notes and gave them to my classes. I said, “Theyre supposed to be written by parents, but actually they are not.

    31、 True, Mikey ” The students looked at me nervously. “Now, this will be the first class to study the art of the excuse notethe first class, ever, to practice writing them. Youre so lucky to have a teacher like me who has taken your best writing and turned it into a subject worth studying.” Everyone s

    32、miled as I went on, “You used your imaginations. So try more now. Today Id like you to write An Excuse Note from Adam to God or An Excuse Note from Eve to God. ” Heads went down. Pens raced across paper. For the first time ever I saw students so careful in their writing that they had to be asked to

    33、go to lunch by their friends. The next day everyone had excuse notes. Heated discussions followed. The headmaster entered the classroom and walked up and down, looking at papers, and then said, “Id like you to see me in my office.” When I stepped into his office, he came to shake my hand and said, “

    34、I just want to tell you that that lesson, that task, whatever the hell you were doing, was great. Those kids were writing on the college level. Thank you.” 【小题 1】 What did the author do with the students found dishonest A He reported them to the headmaster. B He lectured them hard on honesty. C He h

    35、ad them take notes before lunch. D He helped improve their writing skills. 【小题 2】 The author had the students practice writing excuse notes so that the students could learn _. A the importance of being honest B how to write excuse notes skillfully C the pleasure of creative writing D how to be creat

    36、ive in writing 【小题 3】 The underlined word “forged” in the second paragraph means“_”. A dull B copied C dishonest D parental 【小题 4】 What did the headmaster think of the authors way of teaching A Excellent. B Difficult. C Incorrect. D Reasonable. 答案: 【小题 1】 D 【小题 2】 D 【小题 3】 C 【小题 4】 A 试题分析:当作者在纽约一所高中

    37、教授创意写作课时,收到了很多署名家长但实际上是学生自己写的 “请假条 ”。于是作者借一次机会,给学生布置了一次很有创意的写作任务,题目是 “亚当或者夏娃写给上帝的请假条 ”,结果收到了意想不到的效果。 【小题 1】 D细节理解题。根据文章内容可知作者在看到孩子们撒谎之后,没有当众揭穿他们,而是在一节课上表扬了他们写假条方面的丰富想象力,让他们写题目为 Excuse Note from Adam to God or An Excuse Note from Eve to God.的假条,根据末段校长的评价 “Those kids were writing on the college level.

    38、”可知孩子们这次的写作水平很高,所以 D选项正确。 【小题 2】 D推理判断题。根据文章首段 I was in my third year of teaching creative writing at a high school in New York, 可知作者是教写作的老师,再根据文中 “You used your imaginations. So try more now.可以判断作者让学生练习写假条为的是培养他们在写作中运用想象力,培养创造性思维,所以 D选项正确。 【小题 3】 C词义猜测题。 A呆板的; B仿写的; C不诚实的; D父母的。根据下文作者的讲述可知这些假条都是学生自

    39、己编的,不是家长写的,所以是假的,故判断 C选项正确。 【小题 4】 A细节理解题。根据文章末段校长的话 “that task, whatever the hell you were doing, was great. Those kids were writing on the college level. Thank you.”可知作者的这种教学方法很有效,而且校长对此评价很高,所以答案:选 A。 考点:考查教育类短文阅 读。 In the Night Garden In a magical forest, colourful characters have adventures. A m

    40、ysterious tide of water appears suddenly next to Igglepiggle. He discovers that he can control it by moving his feet. Excited, he takes it to Makka Pakka who finds it very useful indeed. Children Under 5 Today on BBC2 from 11:05am to 11:35am Last of the Summer Wine To relax, Howard tries a simple tr

    41、ick to change his appearance enough to fool even Pearl. But he soon discovers that taking over someone elses identity can be equally dangerous. Comedy Sitcoms Today on G.O.L.D. from 12:40pm to 1: 20pm The Secret Circle Cassie is an orphaned teenager who discovers that not only is she a witch but tha

    42、t she is also the key that will unlock a centuries-old battle between good and evil. When Cassie accepts a cute boys invitation to the school dance, Adam struggles to control his anger. Today on Sky Living from 10:00pm to 11:00pm The Kids Speech Eleven-year-olds, Reggie and William, and 14-year-old

    43、Bethan, are determined to improve their speech. Along with their parents, they start a unique course at the Michael Palin Centre for Stammering children. Over two weeks, they open up about their fears and frustrations. Documentary Today on BBC1 London from 10:35pm to 11:25pm 【小题 1】 If Marys little b

    44、rother is free before noon, which play can he watch A In the Night Garden. B Last of the Summer Wine. C The Secret Circle. D The Kids Speech. 【小题 2】 Which of the following statements is true according to the passage A Igglepiggle finds something frightening. B Howard finds it funny to take over some

    45、one elses identity. C Adam is very angry when Cassie accepts a boys invitation. D Reggie and William are afraid to improve their speech. 【小题 3】 Which play can be used to inspire children who are afraid to speak in public A In the Night Garden. B Last of the Summer Wine. C The Secret Circle. D The Ki

    46、ds Speech. 【小题 4】 If you want to watch The Secret Circle you should choose channel _. A. BBC2 from 11:05am to 11:35am B. G.O.L.D. From 12:40pm to 1: 20pm C. Sky Living from 10:00pm to 11:00pm D. BBC1 London from 10:35pm to 11:25pm 答案: 【小题 1】 A 【小题 2】 C 【小题 3】 D 【小题 4】 C 试题分析:本文是一些电视节目的预告。文中介绍了这些电视节目

    47、的播出时间以及简单的剧情介绍。观众可以根据喜好观看自己喜爱的节目。比如,在BBC2频道上午 11点到 11点 35播出的 In the Night Garden.适合 5岁以下的儿童;而喜欢看情景喜剧的观众可以选择收看 Last of the Summer Wine等。 【小题 1】 A细节理解题。根据第一段 “Today on BBC2 from 11:05am to 11:35am”可知 In the Night Garden 是在中午之前播映,所以答案:选 A。 【小题 2】 C细节理解题。根据第三段 When Cassie accepts a cute boys invitation

    48、to the school dance, Adam struggles to control his anger.可知 Adam对于 Cassie接受男孩子的邀请非常生气,所以 C选项正确 【小题 3】 D细节理解题。根据文章末段内容可知 The Kids Speech.课程可以帮助孩子克服恐惧从而培养孩子在公共场合开口讲话的能力,故 D为正确选项。 【小题 4】 C细节理解题。根据文章第三段 Today on Sky Living from 10:00pm to 11:00pm可知 C选项正确。 考点:考查广告类短文阅读。 Iceland is a popular European tourist destination. Before you go there, it is good to learn some of the basic Ice


    注意事项

    本文(2013-2014学年重庆市重庆一中高二上学期期中考试英语试卷与答案(带解析).doc)为本站会员(testyield361)主动上传,麦多课文档分享仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文档分享(点击联系客服),我们立即给予删除!




    关于我们 - 网站声明 - 网站地图 - 资源地图 - 友情链接 - 网站客服 - 联系我们

    copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
    备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1 

    收起
    展开