1、大学六级-621 及答案解析(总分:657.00,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.1. 有些人认为学生应该呆在自己的国家学习2. 有些人认为学生应该到美国学习3. 我的观点。(分数:106.00)_二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)三、THE BLENDING OF THE (总题数:10,分数:70.00)2.The 2000 decennial census aims at obtaining the exact number of population as well as a better pi
2、cture of the extent of intermarriage in the United States.(分数:7.00)填空项 1:_3.The results of census have always been the compromise of certain groups of interest.(分数:7.00)填空项 1:_4.Theres little agreement on what intermarriage will mean for U.S. society in the future as there is a lack of official numb
3、ers, a heightened tension surrounding racial issues, and the mutual suspicion that exists among different racial groups.(分数:7.00)填空项 1:_5.The racial and ethnic intermixing in this country is sometimes gradual and sometimes accelerated in history.(分数:7.00)填空项 1:_6.Sophisticated 1 techniques have been
4、 already employed to calculate how intermarriage is changing the face of the United States.(分数:7.00)填空项 1:_7.President Clinton advised that people 1 as no single race will exceed other races in number 30 or 40 years later.(分数:7.00)填空项 1:_8.It is 1 that plays the leading role in the ethnic intermixin
5、g of the U. S.(分数:7.00)填空项 1:_9.In cities or towns where _ is not serious, it is more likely that black people would enter intermarriage.(分数:7.00)填空项 1:_10.Regardless of the real degree of racial and ethnic intermixing that goes on, the test of a blended society will be the pro portion of people(分数:
6、7.00)填空项 1:_11.More and more people in the U.S. tend to identify as American Indians partly because they 1 .(分数:7.00)填空项 1:_四、Part Listening Com(总题数:0,分数:0.00)五、Section A(总题数:0,分数:0.00)六、Questions 11 to 18 a(总题数:1,分数:56.00)A.Mary earned the prize.B.Mary has granted the prize.C.Mary fails in the Spee
7、ch contest.D.The man doesnt think Mary deserves the prizA.Driving a car.B.Taking a taxi.C.Going by train.D.Taking the subway.A.Where is the manager now?B.Who will be his new manager?C.Whether his manager is ill.D.When the manager will go to the headquarters.A.He dislikes museums and galleries.B.He d
8、oes not care about the hot weather.C.Going to the beach is the best choice.D.He doesnt want to go to Washington.A.She wants to live in the suburbs.B.She is offended by her naughty children.C.She disagrees with father.D.She turns a deaf ear to her husband s words.A.She will choose a new topic to writ
9、e the essay.B.She used to choose the poetry written by Shakespeare as the topic.C.She refuses to accept the mans advice.D.She is on the wrong track.A.Husband and wife.B.Teacher and student.C.Policeman and driver.D.Mother and son.A.Mow to buy a good computer.B.How to borrow a computer from the compan
10、y.C.The price of the computer.D.The newly-bought computer.七、Questions 19 to 21 a(总题数:1,分数:21.00)A.A bear.B.A beard lady.C.How to shave beard.D.A beard man.A.More than 12.B.12.C.100.D.Not mentioneA.50.B.51.C.15.D.Never stop.八、Questions 22 to 25 a(总题数:1,分数:28.00)A.Increase food production.B.Increase o
11、il production.C.Birth control.D.All of abovA.116000.B.300000.C.360000.D.1130000.A.Exploration.B.Increase oil production.C.Alternative sources of energy.D.Not of above all.A.The world in 2020 will be more crowded and more polluted than the world we live in now.B.In 2020 the world population could app
12、roach 8,500 million people.C.At the next ten years of the century, the available supplies will not be sufficient for our needs.D.The world will be wors九、Section B(总题数:0,分数:0.00)十、Passage One(总题数:1,分数:21.00)A.Hawaii is cooler now.B.The vegetables have become accustomed to the weather in Hawaii.C.They
13、 are cheated to believe that they are growing in cool climate.D.They are transgenic vegetables.A.To transport water to higher place.B.To transport vegetables quickly.C.To bring nutrients to the soil.D.To adjust the soil temperaturA.Uses of cold sea water.B.Irrigating desert areas.C.Techniques for pr
14、eserving the environment.D.Techniques of cultivating plants.十一、Passage Two(总题数:1,分数:21.00)A.New Fashion in Thailand.B.How to Use Air-conditioner Wisely.C.A. New Way to Save Energy.D.Air-conditioner in ThailanA.To wear jackets to work.B.Nut to use air-conditioners.C.To wear shirt sleeves.D.To take al
15、l measures to conserve energy.A.Wearing jackets is not a custom of Thailand.B.Wearing shirt sleeves has become a fashion in Thailand.C.People usually wear jackets to work in Thailand.D.The government has encountered an energy crisis.十二、Passage Three(总题数:1,分数:28.00)A.Begging food from the tourists.B.
16、Attacking the tourists.C.Dropping wastes on the tourists.D.Making loud noise to disturb the tourists.A.Broadcasting frightened sounds of the birds to scare them away.B.Making shooting sounds to scare the birds away.C.Hiring special workers to drive them away.D.Capturing them and then transporting th
17、em away.A.To other European countries.B.To the remote areas and suburbs.C.To the natural parks for birds.D.Back to their nests.A.France.B.Russia.C.Poland.D.Germany.十三、Section C(总题数:0,分数:0.00)十四、A few years ago it w(总题数:1,分数:77.00)填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_
18、填空项 1:_十五、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)十六、Section A(总题数:0,分数:0.00)十七、The American economi(总题数:10,分数:35.00)12.(分数:3.50)填空项 1:_13.(分数:3.50)填空项 1:_14.(分数:3.50)填空项 1:_15.(分数:3.50)填空项 1:_16.(分数:3.50)填空项 1:_17.(分数:3.50)填空项 1:_18.(分数:3.50)填空项 1:_19.(分数:3.50)填空项 1:_20.(分数:3.50)填空项 1:_21.(分数:3.50)填空项 1:_
19、十八、Section B(总题数:0,分数:0.00)十九、Passage One(总题数:5,分数:44.50)22.By saying “Nobody undersells America“ (Underlined), the author means that _ .(分数:8.90)A.no other country underestimates the competitiveness of American productsB.nobody expects the Americans to cut the prices of their commoditiesC.nobody re
20、strains the selling of American goodsD.no other country sells at a lower price than America23.From the passage we can conclude that the US has come to realize _ .(分数:8.90)A.the weakening of the US dollar can result in trade deficitsB.the lower the retail prices, the greater in profitsC.tourism can m
21、ake great, contributions to its economyD.visitors to the US are wealthier than US tourists abroad24.From what the Brazilian biologist says, we know that tourists like her _ .(分数:8.90)A.are reluctant to carry cash with themB.simply dont care how much they spendC.are not good at planning their expendi
22、tureD.often spend more money than they can afford25.The reason why 1994 was exceptional is that _ .(分数:8.90)A.it saw an unusually large number of tourist to theB.it witnessed a drop in the number of tourists to the USC.tourism was hardly affected by the weakening of the US dollar that yearD.tourists
23、 came to the US for sightseeing rather than for bargains that year26.Why does the author assert that all things American are fascinating to foreigners?(分数:8.90)A.Because they have gained much publicity through the American mediaB.Because they represent the world s latest fashionsC.Because they embod
24、y the most sophisticated technologyD.Because they are available at all tourist destinations二十、Passage Two(总题数:5,分数:44.50)27.When was the Butler Square building originally built?(分数:8.90)A.In the eighteenth century.B.In the early nineteenth century.C.In the late nineteenth century.D.In the early twen
25、tieth century.28.What is the authors opinion of the San Antonio project?(分数:8.90)A.It is clearly the best of the projects discussed.B.It is a good project that could be copied in other cities.C.The extensive use of bulldozers made the project unnecessarily costly.D.The work done on the river was mor
26、e important than the work done on the buildings.29.What is the main idea of the passage?(分数:8.90)A.During the 1970 s, old buildings in many cities were recycled for modern use.B.Recent interest in ecology issues has led to the cleaning up of many rivers.C.The San Antonio example shows that bulldozer
27、s are not the way to fight urban decay:D.Strong government support has made adaptive rehabilitation a reality in Boston.30.What is the space at Quincy Market now used for?(分数:8.90)A.Bostons new city hall.B.Sports and recreational facilities.C.Commercial and industrial warehouses.D.Restaurant, office
28、s, and stores.31.According to the passage, Benjamin Thomson was the designer for a project in _ .(分数:8.90)A.San FranciscoB.BostonC.MinneapoisD.San Antonio二十一、Part Cloze(总题数:0,分数:0.00)二十二、AIDS (Acquired Immun(总题数:20,分数:70.00)32.(分数:3.50)A.usersB.takersC.carriersD.receivers33.(分数:3.50)A.increaseB.moun
29、tC.growD.develop34.(分数:3.50)A.willingB.confidentialC.mandatoryD.random35.(分数:3.50)A.metB.combinedC.comparedD.occupied36.(分数:3.50)A.forB.fromC.withD.to37.(分数:3.50)A.confidentialB.requiredC.voluntaryD.public38.(分数:3.50)A.demandsB.claimsC.assertsD.announces39.(分数:3.50)A.throughB.withC.forD.of40.(分数:3.5
30、0)A.henceB.actuallyC.howeverD.indeed41.(分数:3.50)A.cozyB.promisingC.gayD.optimum42.(分数:3.50)A.agreedB.opposedC.assuredD.explained43.(分数:3.50)A.privacyB.profitC.advantageD.benefit44.(分数:3.50)A.becauseB.WhenC.whichD.that45.(分数:3.50)A.upB.outC.offD.over46.(分数:3.50)A.numberingB.amountingC.countingD.enrol
31、ling47.(分数:3.50)A.NervousnessB.ConcernC.DisturbanceD.Trouble48.(分数:3.50)A.clampB.squeezeC.provokeD.detect49.(分数:3.50)A.possiblyB.theoreticallyC.federallyD.politically50.(分数:3.50)A.interactionB.intercourseC.intersectionD.interference51.(分数:3.50)A.putB.madeC.takenD.managed二十三、Part Translation(总题数:5,分数
32、:35.00)52.We 1 (坚持扩大内需方针) and continued to take measures to exercise macro control over new developments in the course of economic operation.(分数:7.00)填空项 1:_53.There is 1 (没有必要在这所学校注册) ,its just a deception.(分数:7.00)填空项 1:_54._ (如果你有质量控制检查),you would greatly improve your finished product.(分数:7.00)填空
33、项 1:_55.We worked conscientiously to 1 (履行“质量第一,信誉至上”的承诺) on the basis of “mutual benefit“.(分数:7.00)填空项 1:_56. 1 ( 重大事故接连出现,给人民生命财产造成重损失) have taught us a sobering lesson.(分数:7.00)填空项 1:_大学六级-621 答案解析(总分:657.00,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.1. 有些人认为学生应该呆在自己的国家学习2. 有些人认为学生应该到美国学习3. 我的观点
34、。(分数:106.00)_正确答案:(Studying AbroadNowadays students can study either in their home country or in foreign countries, in mostases, the United States. Some preper to stay in their home country and study. Others think tudying in the United States is more beneficial. As a matter of fact, each situation h
35、as its own dvantages.When students study in their home country, they have no language barriers. They can read books with their mother tongue very easily. They can also discuss their lessons with the teachers or the fellow students very freely. Since they are accustomed to the way they have been livi
36、ng, they have little difficulties in life. Besides, they have little financial difficulties in the process of their studies because they can easily get financial support from their parents or their ralatives.When students attend schools in the United States, they can act as mediators between peoples
37、 of different cultures to promote international understanding. They can also tend to be okespersons fur other cultures mid people who may be misunderstood by Americans. They can enjoy the contact with new and different cultures to increase the awareness of their own culture. In addition they can lea
38、rn advanced knowledge of science and technology, and learn English much more quickly than in their home country.I think its better to study in the United States because the ad vantages to studying in the US outweigh those to staying in ones home country.)解析:写作指导:该题是一篇典型“三段论”作文。从结构上说,应该这样行文:在文章的第一段,作
39、者应该把重点放在正面的观点上:而在文章的第二段,就应该与第一段构成鲜明的对比,把反面的观点表达清楚。在文章的第三段,作者再提出自己的观点。这篇文章的重点应该放在第一段或者第二段上。这取决于作者的态度。如果你认为在国内学习比较好,第一段就是本文的重点段落,就应该在这一部分多花一些笔墨;如果你认为应该到美国留学,第二段就是本文的重心。而在文章结束的第三段中,作者只需用几句话表明自己的观点即可,可以赞成前者,也可以赞成后者,也可以保持中立。在文章的结尾,用两句话发出号召即可。二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)三、THE BLENDING OF THE (总题数:1
40、0,分数:70.00)2.The 2000 decennial census aims at obtaining the exact number of population as well as a better picture of the extent of intermarriage in the United States.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Y)解析:详细解答 文章的开篇即谈到了“For the 2000 decennial census, that will no longer be the case“,但是将在 2000 年举行的 10 年一次的人口普
41、查却不是这样;作者说 As a result, the Census Bureau should obtain a better picture of the extent of intermarriage in the United States,这里只提到了“异族通婚”,虽然没有提及“人口的准确数量”,但从常识而言,人口普查的第一要义就是查人口的准确数量。3.The results of census have always been the compromise of certain groups of interest.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:NG)解析:详细解答
42、 文章中有谈及到“相互妥协的结果”-The shift was a compromise between the demands of some interest groups that wanted the addition of a“multiracial“box, and those that objected to any change, fearing dilution of their numbers,不过这并不是指的“人口普查”,而是“人口普查的方式的转变”一从 a formulaone person, one racesimilar to the time-honored vo
43、ting principle“一人一族”、“就像传统的选举原则”、“利用固定格式收集种族情况数据”的传统方法转变成“people to check as many racial boxes as they believe apply to them 人们可以填上自己所有的种族归属”。4.Theres little agreement on what intermarriage will mean for U.S. society in the future as there is a lack of official numbers, a heightened tension surround
44、ing racial issues, and the mutual suspicion that exists among different racial groups.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Y)解析:详细解答 文章在第一部分的最后谈到“In the absence of official numbers, with the heightened tension surrounding racial is sues, and with the mutual suspicion that exists among competing racial and ethnic
45、interest groups, theres little agreement on what intermarriage will mean for U.S. sociery the future“,这里提到了“由于缺乏官方数据、种族问题情势口趋紧张、相互竞争的种/民族利益集团间相互猜疑,人们对异族婚姻在未来美国社会中的影响还没有形成一致看法。”5.The racial and ethnic intermixing in this country is sometimes gradual and sometimes accelerated in history.(分数:7.00)填空项 1
46、:_ (正确答案:答察 NG)解析:详细解答 文章第二部分谈到“通用面粉公司(General Mills Inc.)制作了新贝蒂形象,并将新形象推广到整个贝蒂.克罗克食品系列,但是却花费了不少时间”;作者接着点出推广进程的缓慢暗示着美国种族融合的缓慢步伐。此处没有提到种族融合的步伐是否有加快的时期。6.Sophisticated 1 techniques have been already employed to calculate how intermarriage is changing the face of the United States.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:mathematical modeling)解析:详细解答 文章中谈到“几年前,由于直接统计方法还没有实施,资深人口统计学家巴里埃德蒙斯顿(Barry Edmonston)在指导美国科学院全国研究会(National Research Council of the American Academy of Sciences)所做移民研究时,他“used sophisticated mathematical modeling techniques to calculate how i