1、大学六级-1437 及答案解析(总分:712.00,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.假设你是一位即将毕业于复旦大学电子计算机系的学生,你从报纸上看到某公司招聘一名电子计算机工程技术口译人员的广告,请你写一封求职信说明你应聘的理由。(分数:106.00)_二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)三、The History of Coca-(总题数:10,分数:70.00)2.According to legend, Coca-Cola began in a three-legged kettle in the
2、back yard of Atlanta pharmacist Dr. John Styth Pemberton.(分数:7.00)填空项 1:_3.Robert Woodruff and his business partners made the Coca-Cola Co. become a widely recognized leader in advertising.(分数:7.00)填空项 1:_4.In 1993, Asa Briggs Candler bought the Coca-Cola Co. and registered Coca-Cola as a trademark.
3、(分数:7.00)填空项 1:_5.Candler was skillful at advertising and showed much imagination in understanding the potential.(分数:7.00)填空项 1:_6.Thomas and Whitehead 1bottle Coke to franchisers in every part of the country after they made agreement with Candler.(分数:7.00)填空项 1:_7.Cokes advertising once showed a yo
4、ung man drawing a glass of Coke from one of the crockery urns then used to 1 .(分数:7.00)填空项 1:_8.Alexander Samuelson, a Swedish glassblower, designed the famous 1. bottle for Coke in 1915.(分数:7.00)填空项 1:_9.After taking over the company, Woodruff 1a concerted overseas advertising and marketing campaig
5、n.(分数:7.00)填空项 1:_10.In the development of the company, Coca-Cola has recruited countless artists, movie stars and athletes to 1.(分数:7.00)填空项 1:_11.Over the years, the formula for “Classic Coke“ has been passed on from 1 to the next by word of mouth and is secured in a bank vault.(分数:7.00)填空项 1:_四、P
6、art Listening Com(总题数:0,分数:0.00)五、Section A(总题数:0,分数:0.00)六、Questions 11 to 18 a(总题数:1,分数:56.00)A.Their parents cut back loan.B.The woman doesnt want Frank to take another English course.C.They cant pay the rent this month.D.The womans boss refused to give her a raise.A.Ask Dr. Smith to alter his de
7、cision.B.Ask Dr. Smith to call the library.C.Get the book directly from Dr. Smith.D.Get Dr. Smiths written permission.A.120.B.108.C.90.D.40.A.He feels unsympathetic.B.He feels its a pity.C.He feels its unfair.D.He feels glad.A.Doing business.B.Taking pictures.C.Buying cameras.D.Making movies.A.Looki
8、ng for an apartment.B.Looking for a job.C.Taking a suburban excursion.D.Asking the man for his opinions.A.Shell go to her uncles.B.She has an appointment with her friend.C.Shell attend a meeting.D.Shell have a visitor.A.He made a sudden mm.B.He drove the bus over a bicycle.C.He tried to avoid hittin
9、g the truck.D.He was driving too fast.七、Questions 19 to 22 a(总题数:1,分数:28.00)A.With his grandparents.B.In student housing.C.With his wifes parents.D.In his own apartment.A.He has more than one child.B.His wife is a graduate student.C.He is a full-time student.D.He works at the university housing offi
10、ce.A.He earns less than $15,000 a year.B.Hes looking for a full-time job.C.He thinks his rent is too high.D.He plans to go back to graduate school.A.She isnt there in the morning.B.Her assistant isnt there in the morning.C.She wont have the forms he needs until the afternoon.D.She isnt as busy in th
11、e afternoon.八、Questions 23 to 25 a(总题数:1,分数:21.00)A.They lived in caves.B.They traveled in groups.C.They had an advanced language.D.They ate mostly fruit.A.They lived in large groups.B.They used sand as insulation.C.They kept fires burning constantly.D.They faced their homes toward the south.A.Meet
12、his anthropology teacher.B.Lend him her magazine when shes done with it.C.Come over to his house after class.D.Help him study for an anthropology test.九、Section B(总题数:0,分数:0.00)十、Passage One(总题数:1,分数:21.00)A.Because he led his teams to many championships.B.Because he set as many as 65 different reco
13、rds.C.Because he still played the game after he retired.D.Because he didnt stop playing even when he was seriously injured.A.He lost the final chance to win a championship.B.He was knocked out during one contest.C.He broke a bone in the wrist during a match.D.He was awarded with a $1.5 million house
14、.A.To break the previous records.B.To win one more championship for his team.C.To buy a luxury house.D.To play against the New York team once again.十一、Passage Two(总题数:1,分数:21.00)A.To enjoy a good story.B.To see the actors and actresses.C.To experience an exciting life.D.To escape their everyday life
15、.A.They feel that everything on the screen is familiar to them.B.They are touched by the life-stories of the actors and actresses.C.They try to turn their dreams into reality.D.They become so involved that they forget their own problems.A.Because they are well made and the stories are interesting.B.
16、Because the heroes have to cope with many problems and frustrations.C.Because the characters in the movies are free go do whatever they like.D.Because good guys in the movies always win in the end.十二、Passage Three(总题数:1,分数:28.00)A.Because the bottle was empty and useless.B.Because he wanted to light
17、en the load of his small plane.C.Because the bottle might be useful to the native Africans.D.Because he wanted to amuse the local tribes people.A.A message from the outside world.B.A symbol of misfortune.C.A warning from the gods.D.A gift from the gods.A.The local Africans are peace-loving people.B.
18、Soda bottles are very precious in some remote areas.C.A trivial thing may sometimes bring about undesirable consequences.D.Caution must be taken in introducing new technology.A.They thought that the gods were all crazy.B.They were isolated from the outside world.C.They enjoyed living in the peaceful
19、 desert.D.They worshipped the gods all the more after the incident.十三、Section C(总题数:0,分数:0.00)十四、If parents bring up (总题数:1,分数:77.00)填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_十五、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)十六、Section A(总题数:0,分数:0.00)十七、If sustainable compe(总题数
20、:5,分数:90.00)12.According to the passage, 1as the employeess own business applies to the management of human resources in American companies?(分数:18.00)填空项 1:_13.What is the position of the head of human-resource management in an American firm?(分数:18.00)填空项 1:_14.The money most American firms put in t
21、raining mainly goes to 1.(分数:18.00)填空项 1:_15.According to the passage, the decisive factor in maintaining a firms competitive advantage is 1.(分数:18.00)填空项 1:_16.What is the main idea of the passage?(分数:18.00)填空项 1:_十八、Section B(总题数:0,分数:0.00)十九、Passage One(总题数:5,分数:44.50)17.From the third paragraph
22、of the passage, we can conclude that young adults tend to believe that certain types of clothing can_.(分数:8.90)A.change peoples conservative attitudes towards their lifestylesB.help young people make friends with the opposite sexC.make them competitive in the job marketD.help them achieve success in
23、 their interpersonal relationships18.According to the passage, many career women find themselves in difficult situations because(分数:8.90)A.the variety of professional clothing is too wide for them to chooseB.women are generally thought to be only good at being fashion modelsC.men are more favorably
24、judged for managerial positionsD.they are not sure to what extent they should display their feminine qualifies through clothing19.According to the passage, the way we dress_.(分数:8.90)A.provides clues for people who are critical of usB.indicates our likes and dislikes in choosing a careerC.has a dire
25、ct influence in the way people regard usD.is of particular importance when we get on in age20.What is the passage mainly about?(分数:8.90)A.Dressing for effect.B.How to dress appropriately.C.Managerial positions and clothing.D.Dressing for the occasion.21.The word “precedents“ (Line l, Para. 4) probab
26、ly refers to_.(分数:8.90)A.early acts for men to follow as examplesB.particular places for men to occupy especially because of their importanceC.things that men should agree uponD.mens beliefs that everything in the world has already been decided二十、Passage Two(总题数:5,分数:44.50)22.According to the passag
27、e, “things formerly judged to be best left unsaid“ (Line 2, Para. 1) probably refers to“_.(分数:8.90)A.criticisms that shape everyones experienceB.the opinions which contradict the established beliefsC.the tendencies that help the newcomers to see office matters with a fresh eyeD.the ideas which usual
28、ly come up with new ways of management in the organization23.To achieve success in your career, the most important factor, according to the passage, is to _.(分数:8.90)A.let your superiors know how good you areB.project a favorable image to the people around youC.work as a consultant to your superiors
29、D.perform well your tasks given by your superiors24.The best title for this passage would be _.(分数:8.90)A.Role of Women and Minorities in ManagementB.The Importance of Being VisibleC.Job Performance and AdvancementD.Sex and Career Success25.The author is or the opinion that Colemans belief are(分数:8.
30、90)A.biasedB.popularC.insightfulD.superficial26.The reason why women and blacks play down their visibility is that they _.(分数:8.90)A.know that someone in authority will reach clown and give them a promotionB.want to give people the impression that they work under false beliefsC.dont want people to t
31、hink that their promotions were due to sex or colorD.believe they can get promoted by reason of their sex or color二十一、Part Error Correct(总题数:0,分数:0.00)二十二、For much of its hist(总题数:10,分数:70.00)27.(分数:7.00)填空项 1:_28.(分数:7.00)填空项 1:_29.(分数:7.00)填空项 1:_30.(分数:7.00)填空项 1:_31.(分数:7.00)填空项 1:_32.(分数:7.00)填
32、空项 1:_33.(分数:7.00)填空项 1:_34.(分数:7.00)填空项 1:_35.(分数:7.00)填空项 1:_36.(分数:7.00)填空项 1:_二十三、Part Translation(总题数:5,分数:35.00)37.It is said that he 1 (因违反规定被学院开除).(分数:7.00)填空项 1:_38.He is given 1 (夸大他的成就).(分数:7.00)填空项 1:_39.I have never met him 1 (尽管我与他通信往来几年了).(分数:7.00)填空项 1:_40.Flour is 1 (做蛋糕时所需要的一种原料).(
33、分数:7.00)填空项 1:_41.The mother 1 (忠告她女儿应该如何在舞会上表现).(分数:7.00)填空项 1:_大学六级-1437 答案解析(总分:712.00,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.假设你是一位即将毕业于复旦大学电子计算机系的学生,你从报纸上看到某公司招聘一名电子计算机工程技术口译人员的广告,请你写一封求职信说明你应聘的理由。(分数:106.00)_正确答案:(A Letter of Applying for a JobDear Manager,With reference to your advertise
34、ment in the newspaper, I am writing to apply for an interpreter post in your company.As a computer major graduated from Fudan University this summer, I have had a good command of extremely relevant and useful knowledge in computer engineering. Moreover, I do have a certain amount of experience in th
35、e field as I have taken several part-time jobs, which were directly concerned with computer engineering to the campus. Besides, I can speak English fluenfly and eloquently which I believe to be essential quality to an interpreter.Since the first contact, I have maintained a strong interest in comput
36、er. I m sure I would love to work in my specialized area.I m looking forward to your reply in the near future.Yours sincerely,JaneMorris)解析:二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)三、The History of Coca-(总题数:10,分数:70.00)2.According to legend, Coca-Cola began in a three-legged kettle in the back yard of At
37、lanta pharmacist Dr. John Styth Pemberton.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Y)解析:根据题干所述,这是说可口可乐早期的发迹史,我们可以集中在文章开头部分找,再以题干的状语以及其他具体相关信息词作为关键词来锁定查找范围,我们在第二段找到答案出处:The product is Coca Cola and, according to legend, it began in a three-legged kettle in the back yard of Atlanta pharmacist DrJohn Styth Pemberton.,由此
38、我们得知本题答案为 Y。3.Robert Woodruff and his business partners made the Coca-Cola Co. become a widely recognized leader in advertising.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:NG)解析:本题属于细节题。我们可以根据题干的主语以及宾语补足语作为搜索原文的关键词。在文中第三段找到相关信息点,“.By continually monitoring changes in consumer attitudes and behavior, the Coca-Cola Cohas
39、become a widely recognized leader in advertising”,但是这并没有说是Robert Woodruff 和他的 partners 使可口可乐成为广告业中公认的先锋,因此本题的答案为 NG。4.In 1993, Asa Briggs Candler bought the Coca-Cola Co. and registered Coca-Cola as a trademark.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:N)解析:本题也属于细节题。我们可以以主语以及谓语部分给出的几个具体的核心信息词如bought、registered 和 trade
40、mark 等作为关键词在文中搜索,在第四段找到答案出处:.Asa Briggs Candler bought the business and organized the Coca-Cola Cointo a Georgia corporationIn1893,he registered Coca-Cola as a trademark.,只要细心,我们都能发现题干的时间与原文有出入,因此本题的答案为 N。5.Candler was skillful at advertising and showed much imagination in understanding the potentia
41、l.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:N)解析:本题属于细节题。根据题干的一些具体信息词“Candler”、“advertising”、“imagination”和“potential”等,我们在文中第七段找到答案的出处“Candler was a creative fellow at advertising,but showed little imagination in understanding the potential”,little 在此处是否定的用法,因此题干的信息与原文不符,本题答案为 N。6.Thomas and Whitehead 1bottle Coke to
42、 franchisers in every part of the country after they made agreement with Candler.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:sold the rights to)解析:题干挖空的是谓语部分,我们可以根据主语以及宾语补足语中的 franchiser(可看作是本题的关键词)在文中搜索,发现答案就出在第八段的这句话里,“Thomas and Whitehead sold the rights to bottle Coke to franchisers in every part of the country”因此,本
43、题的答案为 sold the rights to。7.Cokes advertising once showed a young man drawing a glass of Coke from one of the crockery urns then used to 1 .(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:dispense the beverage)解析:题干说的是关于可口可乐在做广告方面的例子,因此我们可以以其中较为具体的信息词 drawing a glass of Coke 和 crockery urns 来作为关键词查找原文,在第十段的最后一句找到答案所在:.it sho
44、wed a young man drawing a glass or Coke from one of the crockery urns(陶罐)then used to dispense the beverage,因此本题的空格处应填 dispense the beverage。8.Alexander Samuelson, a Swedish glassblower, designed the famous 1. bottle for Coke in 1915.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:six-and-one-half-ounce)解析:本题是细节题。我们可以根据题干的主
45、语以及时间状语在文中搜索,然后在第十二段的第二句找到了答案的出处“In l915,Alexander Samuelson, a Swedish glassblower who had emigrated to Terre haute, Ind. ,designed the famous six-and-one-half-ounce bottle”,因此本题的答案为 six-and-one-half-ounce。9.After taking over the company, Woodruff 1a concerted overseas advertising and marketing cam
46、paign.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:organized and initiated)解析:细节题。本题挖空的是谓语部分,我们可以根据主语以及宾语来作为关键词搜索,在文中第十四段的最后一句发现了答案所在,“In l926,Woodruff organized and initiated a concerted overseas advertising and marketing campaign”,由此知道本题的空格处应填入 organized and initiated。10.In the development of the company, Coca-Cola has recruited countless artists, movie stars and athletes to 1.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案