欢迎来到麦多课文档分享! | 帮助中心 海量文档,免费浏览,给你所需,享你所想!
麦多课文档分享
全部分类
  • 标准规范>
  • 教学课件>
  • 考试资料>
  • 办公文档>
  • 学术论文>
  • 行业资料>
  • 易语言源码>
  • ImageVerifierCode 换一换
    首页 麦多课文档分享 > 资源分类 > DOC文档下载
    分享到微信 分享到微博 分享到QQ空间

    【考研类试卷】工程硕士(GCT)英语-12及答案解析.doc

    • 资源ID:1383978       资源大小:85.50KB        全文页数:14页
    • 资源格式: DOC        下载积分:5000积分
    快捷下载 游客一键下载
    账号登录下载
    微信登录下载
    二维码
    微信扫一扫登录
    下载资源需要5000积分(如需开发票,请勿充值!)
    邮箱/手机:
    温馨提示:
    如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
    如需开发票,请勿充值!如填写123,账号就是123,密码也是123。
    支付方式: 支付宝扫码支付    微信扫码支付   
    验证码:   换一换

    加入VIP,交流精品资源
     
    账号:
    密码:
    验证码:   换一换
      忘记密码?
        
    友情提示
    2、PDF文件下载后,可能会被浏览器默认打开,此种情况可以点击浏览器菜单,保存网页到桌面,就可以正常下载了。
    3、本站不支持迅雷下载,请使用电脑自带的IE浏览器,或者360浏览器、谷歌浏览器下载即可。
    4、本站资源下载后的文档和图纸-无水印,预览文档经过压缩,下载后原文更清晰。
    5、试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。

    【考研类试卷】工程硕士(GCT)英语-12及答案解析.doc

    1、工程硕士(GCT)英语-12 及答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、BPart Vocabula(总题数:10,分数:20.00)1.Id rather you _ make any comment on the issue for the time being.(分数:2.00)A.dontB.wouldntC.didntD.shouldnt2.“Do you know her?“ “ _I remember_“(分数:2.00)A.somewhere having seen herB.having somewhere seen herC.having seen her

    2、somewhereD.having seen somewhere her3.Floods cause billions of dollars worth of property damage _.(分数:2.00)A.relativelyB.actuallyC.annuallyD.comparatively4._ the temperature falling so rapidly, we couldnt go on with the experiment.(分数:2.00)A.SinceB.ForC.AsD.With5.Sometimes I wish I_ in a different t

    3、ime and a different place.(分数:2.00)A.be livingB.were livingC.would liveD.would have lived6.Excuse me. If your call s not too urgent, do you mind _ mine first?(分数:2.00)A.I makeB.if I makeC.me to makeD.that I make7.She ought to stop work: she has a headache because she_ too long.(分数:2.00)A.has been re

    4、adingB.had readC.is readingD.read8.People appreciate _ with him because he has a good sense of humor.(分数:2.00)A.to workB.to have workedC.workingD.having worked9.Being a pop star can be quite a hard life, with a lot of travelling _heavy schedules.(分数:2.00)A.with regard toB.as toC.in relation toD.owin

    5、g to10.American football and baseball are becoming known to the British public through televised_ from the United States.(分数:2.00)A.transferB.deliveriesC.transportationD.transmissions二、BPart Reading (总题数:15,分数:30.00)11.“Old is suddenly in“(Line 1, Para. 1) most probably means_.(分数:2.00)A.America has

    6、 suddenly become a nation of old peopleB.gerontology has suddenly become popularC.Some elderly professors are found on American campusesD.American colleges have realized the need of enrolling older students12.The authors purpose in writing the passage is_.(分数:2.00)A.to persuade young children not to

    7、 worry about criticismB.to stress the importance of positive reinforcement to childrenC.to discuss the skill of combining criticism with encouragementD.to teach young athletes how to avoid burnout13.Effective communication between a dog and its owner is_.(分数:2.00)A.essential to solving the dogs beha

    8、vior problemsB.the foundation for dogs to perform tasksC.a good way to teach the dog new tricksD.an extreme measure in obedience training14.With the aging of America, lawyers can benefit_.(分数:2.00)A.from the adoption of the “elder law“B.from rendering special services to the elderlyC.by enriching th

    9、eir professional knowledgeD.by winning the trust of the elderly to promote their own interests15.According to the passage parents and coaches should_.(分数:2.00)A.help children to win every gameB.pay more attention to letting children enjoy sportsC.enable children to understand the positive aspect of

    10、sportsD.train children to cope with stress16.When a dog has received effective obedience training, its owner_.(分数:2.00)A.can give the dog more rewardsB.will enjoy a better family lifeC.can give the dog more freedomD.will have more confidence in himself17.Why do pet dogs love performing tricks for th

    11、eir masters?(分数:2.00)A.To avoid being punished.B.To show their affection for their masters.C.To win leadership of the dog pack.D.To show their willingness to obey.18.Behavior problems of dogs are believed to_.(分数:2.00)A.be just part of their natureB.worsen in modem societyC.occur when they go wildD.

    12、present a threat to the community19.An effective way to prevent the burnout of young athletes is_.(分数:2.00)A.to make sports less competitiveB.to make sports more challengingC.to reduce their stressD.to increase their sense of success20.The primary purpose of obedience training is to_.(分数:2.00)A.teac

    13、h the dog to perform clever tricksB.make the dog aware to its owners authorityC.provide the dog with outlets for its wild behaviorD.enable the dog to regain its normal behavior21.Who can make big money in the new century according to the passage?(分数:2.00)A.Retirees who are business-minded.B.The volu

    14、nteer workers in retirement homes.C.College graduates with an MBA or law degree.D.Professionals with a good knowledge of gerontology.22.According to the passage sport is positive for young people in that_.(分数:2.00)A.it can help them learn more about societyB.it teaches them how to set realistic goal

    15、s for themselvesC.it enables them to find flaws in themselvesD.it can provide them with valuable experiences23.Why can businessmen make money in the emerging elder market?(分数:2.00)A.Retirees are more generous in spending money.B.They can employ more gerontologists.C.The elderly possess an enormous p

    16、urchasing power.D.There are more elderly people working than before.24.It can be seen from the passage that the expansion of Americas elderly population_.(分数:2.00)A.will provide good job opportunities in many areasB.will impose an unbearable burden on societyC.may lead to nursing home abuse and age

    17、discriminationD.will create new fields of study in universities25.Many coaches and parents are in the habit of criticizing young athletes_.(分数:2.00)A.without realizing criticism may destroy their self confidenceB.in order to make them remember lifes lessonsC.believing that criticism is beneficial fo

    18、r their early developmentD.so as to put more pressure on them三、BBDU BUSINESS DA(总题数:5,分数:10.00)26.If you get into BDU, you can_.(分数:2.00)A.know everything in China.B.get the most important business information in the world.C.get the information of the latest business activities taking place in China

    19、.D.get all the information in China Daily.27.To get the information from BDU every day, you must_.(分数:2.00)A.understand ChineseB.know something about the mouseC.know how to operate a computerD.know how to use a fax machine28.This ad will be very helpful to_.(分数:2.00)A.foreign business people.B.forei

    20、gn travelersC.Chinese peopleD.China Daily reporters29.If you have www. chinadaily. com. cn /cn/bdu, you can get in touch with BDU by_.(分数:2.00)A.telephoneB.faxC.E-mailD.Internet30.The fee for getting information from BDU should be paid_.(分数:2.00)A.annuallyB.monthlyC.quarterlyD.every six months四、BPar

    21、t Cloze/(总题数:10,分数:20.00)A.urbanB.ruralC.cityD.suburbA.pastB.recentC.futureD.nowadaysA.someB.anyC.aboveD.or soA.urbanB.ruralC.citiesD.suburbsA.Despite of thisB.ThereforeC.HoweverD.As a resultA.has becomeB.have becomeC.becomeD.becameA.datumB.figuresC.numbersD.picturesA.constitutesB.constituteC.compri

    22、sesD.compriseA.equalB.equallyC.alsoD.tooA.andB.toC.likeD.as五、BPart Dialogue(总题数:10,分数:20.00)41.A. Hows everything going? B: _.(分数:2.00)A.Everything is finished.B.Everything has been done.C.Not so bad, you know.D.Not doing wrong, you know.42.Doctor: What seems to be the problem? Patient: _.(分数:2.00)A

    23、.I cant bear the strain at work.B.I strained my back at work.C.The work bores me.D.Its killing me.43.Daughter: The jeans look cool. Mum: _.(分数:2.00)A.Arent they a little too tight on you?B.Do you like them?C.Lets look around.D.Put them on and look.44.Customer: This shirt seems a size too small for m

    24、e. Its an L. Saleswoman: Im really sorry._.(分数:2.00)A.I think its just the right size.B.The color doesnt suit you.C.It looks nice on you.D.It doesnt come in XL.45.A: Is there any chance of borrowing your typewriter? B: _. A: Until the end of the week. B: Yes, I think that would be all right.(分数:2.00

    25、)A.How long for?B.I bet I like it.C.I dont think I agree with you.D.Im sorry, but Ive got nothing to let.46.A: Would you mind if I had some time off? B: _. A: Monday and Tuesday of next week. B: Id like to say yes, but its just not possible.(分数:2.00)A.I highly recommend it.B.When exactly?C.No, thank

    26、 you. I can manage myself.D.Thats it. Thanks.47.A: I didnt know this was a one-way street to that avenue, officer. B: _.(分数:2.00)A.Thats all right.B.You are sure.C.How dare you say that?D.Sorry, but thats no excuse.48.A: Excuse me. Where is the nearest petrol station? B: _.(分数:2.00)A.You cant miss i

    27、t.B.Drive along for two miles.C.Two blocks away.D.Along this road.49.House agent: Good morning. Sunshine Real Estate. Chris Lee speaking. Woman:_ Is it still available?(分数:2.00)A.Excuse me, do you have a two-bedroom apartment for rent?B.Hello. Im calling about the two-bedroom apartment advertised in

    28、 todays Daily News.C.Hello. Is the two-bedroom apartment advertised in todays Daily News still available?D.Excuse me. I have some questions about the two-bedroom apartment advertised in todays Daily News.50.Wife: Did you eat all the muffins? Husband: _.(分数:2.00)A.Yes, thats amazing.B.Yes, I did.C.Ye

    29、s, I was so hungry.D.Yes, you cant imagine.工程硕士(GCT)英语-12 答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、BPart Vocabula(总题数:10,分数:20.00)1.Id rather you _ make any comment on the issue for the time being.(分数:2.00)A.dontB.wouldntC.didnt D.shouldnt解析:would rather 后面的从句中要求使用过去式。因此 C项为正确答案。2.“Do you know her?“ “ _I remembe

    30、r_“(分数:2.00)A.somewhere having seen herB.having somewhere seen herC.having seen her somewhere D.having seen somewhere her解析:本题空格处是说我记得在哪见过她。somewhere 是动名词短语 having seen her 的地点状语,应该放在动词后面。因此 C项为正确答案。3.Floods cause billions of dollars worth of property damage _.(分数:2.00)A.relativelyB.actuallyC.annual

    31、ly D.comparatively解析:C 项 annually 意为“每年”符合题意。其他三项中,A 项意为“相关地”,B 项意为“实际上”,D项意为“相 对地,相比较地”,都与题意不符。因此 C项为正确答案。4._ the temperature falling so rapidly, we couldnt go on with the experiment.(分数:2.00)A.SinceB.ForC.AsD.With 解析:D 项的 With“(介词)由于”符合题意。5.Sometimes I wish I_ in a different time and a different p

    32、lace.(分数:2.00)A.be livingB.were living C.would liveD.would have lived解析:本题考查的是虚拟语气,所以 A项不成立,先排除。B 项是对现在的虚拟,C 项是对将来的虚拟,D项是对过去的虚拟。句首的 sometimes 隐含了对现在的虚拟,因此 B项为正确答案。6.Excuse me. If your call s not too urgent, do you mind _ mine first?(分数:2.00)A.I makeB.if I make C.me to makeD.that I make解析:根据 do you m

    33、ind 的用法,通常后跟两种形式:“do you mind doing sth”或“do you mind if”从句。因此 B项为正确答案。7.She ought to stop work: she has a headache because she_ too long.(分数:2.00)A.has been reading B.had readC.is readingD.read解析:根据主句时态为一般现在时,再根据时间状语“too long”可排除 B、C、D 三项。因此 A项为正确答案。8.People appreciate _ with him because he has a g

    34、ood sense of humor.(分数:2.00)A.to workB.to have workedC.working D.having worked解析:appreciate 的非谓语动词用法。A、B 项排除。C、D 项的区别在于时态,根据句意,动名词动作与句子谓语动作并无时间上的先后,必须用动名词一般时态。9.Being a pop star can be quite a hard life, with a lot of travelling _heavy schedules.(分数:2.00)A.with regard toB.as toC.in relation toD.owin

    35、g to 解析:D 项 owing to 意为“由于,因为”符合题意,如:Owing to the immediate danger of war,there will be an extraordinary meeting of Parliament to night (由于即将发生的战争危险,今晚议会将召开特别会议)。A、B、C 诸项都含“关于”之意,和句意不符,因此 D项为正确答案。10.American football and baseball are becoming known to the British public through televised_ from the U

    36、nited States.(分数:2.00)A.transferB.deliveriesC.transportationD.transmissions 解析:本题空格处是说通过转播美国的电视节目。D 项 transmissions 意为“播送,发射,传动,传送,传输,转播”符合题意。其他三项中,A 项 transfer“转变,调动,转换”,B 项 deliveries“送货,发表”,C 项 transportation“运输”都与题意不符。因此 D项为正确答案。二、BPart Reading (总题数:15,分数:30.00)11.“Old is suddenly in“(Line 1, Pa

    37、ra. 1) most probably means_.(分数:2.00)A.America has suddenly become a nation of old peopleB.gerontology has suddenly become popular C.Some elderly professors are found on American campusesD.American colleges have realized the need of enrolling older students解析:该题具有一定难度。做对该题须正确理解文章开头两行。12.The authors

    38、purpose in writing the passage is_.(分数:2.00)A.to persuade young children not to worry about criticismB.to stress the importance of positive reinforcement to children C.to discuss the skill of combining criticism with encouragementD.to teach young athletes how to avoid burnout解析:最主要的提示出现在文章倒数第二句。13.E

    39、ffective communication between a dog and its owner is_.(分数:2.00)A.essential to solving the dogs behavior problemsB.the foundation for dogs to perform tasks C.a good way to teach the dog new tricksD.an extreme measure in obedience training解析:只要参阅第二段最后一句即可。14.With the aging of America, lawyers can ben

    40、efit_.(分数:2.00)A.from the adoption of the “elder law“B.from rendering special services to the elderly C.by enriching their professional knowledgeD.by winning the trust of the elderly to promote their own interests解析:依据为第二段第一行起的相关内容。15.According to the passage parents and coaches should_.(分数:2.00)A.h

    41、elp children to win every gameB.pay more attention to letting children enjoy sports C.enable children to understand the positive aspect of sportsD.train children to cope with stress解析:依据为第三段第二行起的相关内容。16.When a dog has received effective obedience training, its owner_.(分数:2.00)A.can give the dog more

    42、 rewardsB.will enjoy a better family lifeC.can give the dog more freedom D.will have more confidence in himself解析:文章最后两行说明:一只训练有素的狗更自信,所以较未受训练的狗而言,可以给予更多的自由。17.Why do pet dogs love performing tricks for their masters?(分数:2.00)A.To avoid being punished.B.To show their affection for their masters.C.To

    43、 win leadership of the dog pack.D.To show their willingness to obey. 解析:依据为第三段最后一句。18.Behavior problems of dogs are believed to_.(分数:2.00)A.be just part of their nature B.worsen in modem societyC.occur when they go wildD.present a threat to the community解析:关键依据为第一段第三行相关内容。19.An effective way to prev

    44、ent the burnout of young athletes is_.(分数:2.00)A.to make sports less competitiveB.to make sports more challengingC.to reduce their stress D.to increase their sense of success解析:该题属于倒着考。根据文章第一段第三句可以看出 stress 导致 burnout。那么防止 burnout 的有效方法应该是减少 stress。20.The primary purpose of obedience training is to_

    45、.(分数:2.00)A.teach the dog to perform clever tricksB.make the dog aware to its owners authorityC.provide the dog with outlets for its wild behavior D.enable the dog to regain its normal behavior解析:该题中有一关键词“primary”,考生必须把文章第一段后半部分和第二段开头结合起来理解,方可选对。具体须正确理解的句子为第一段最后一句和第二段第一句。选项 B具有一定干扰度,但它是“obedience tr

    46、aining”的第二目的,这一点可以从第三段第一句判断出来。21.Who can make big money in the new century according to the passage?(分数:2.00)A.Retirees who are business-minded.B.The volunteer workers in retirement homes.C.College graduates with an MBA or law degree.D.Professionals with a good knowledge of gerontology. 解析:细节归纳题。该题的

    47、题干体现在第二段第五行,前面的内容也就是赚大钱的条件。22.According to the passage sport is positive for young people in that_.(分数:2.00)A.it can help them learn more about societyB.it teaches them how to set realistic goals for themselvesC.it enables them to find flaws in themselvesD.it can provide them with valuable experienc

    48、es 解析:依据为第二段第二、三句。23.Why can businessmen make money in the emerging elder market?(分数:2.00)A.Retirees are more generous in spending money.B.They can employ more gerontologists.C.The elderly possess an enormous purchasing power. D.There are more elderly people working than before.解析:依据为第二段第二行起的相关内容。24.It can be seen from the passage that the expansion of Americas elderly population_.(分数:2.00)A.will provide good job opportunities in many areas B.will impose an unbearable burden on so


    注意事项

    本文(【考研类试卷】工程硕士(GCT)英语-12及答案解析.doc)为本站会员(王申宇)主动上传,麦多课文档分享仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文档分享(点击联系客服),我们立即给予删除!




    关于我们 - 网站声明 - 网站地图 - 资源地图 - 友情链接 - 网站客服 - 联系我们

    copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
    备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1 

    收起
    展开