欢迎来到麦多课文档分享! | 帮助中心 海量文档,免费浏览,给你所需,享你所想!
麦多课文档分享
全部分类
  • 标准规范>
  • 教学课件>
  • 考试资料>
  • 办公文档>
  • 学术论文>
  • 行业资料>
  • 易语言源码>
  • ImageVerifierCode 换一换
    首页 麦多课文档分享 > 资源分类 > DOC文档下载
    分享到微信 分享到微博 分享到QQ空间

    【考研类试卷】GCT工程硕士(英语)历年真题试卷汇编3及答案解析.doc

    • 资源ID:1382099       资源大小:68.50KB        全文页数:8页
    • 资源格式: DOC        下载积分:5000积分
    快捷下载 游客一键下载
    账号登录下载
    微信登录下载
    二维码
    微信扫一扫登录
    下载资源需要5000积分(如需开发票,请勿充值!)
    邮箱/手机:
    温馨提示:
    如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
    如需开发票,请勿充值!如填写123,账号就是123,密码也是123。
    支付方式: 支付宝扫码支付    微信扫码支付   
    验证码:   换一换

    加入VIP,交流精品资源
     
    账号:
    密码:
    验证码:   换一换
      忘记密码?
        
    友情提示
    2、PDF文件下载后,可能会被浏览器默认打开,此种情况可以点击浏览器菜单,保存网页到桌面,就可以正常下载了。
    3、本站不支持迅雷下载,请使用电脑自带的IE浏览器,或者360浏览器、谷歌浏览器下载即可。
    4、本站资源下载后的文档和图纸-无水印,预览文档经过压缩,下载后原文更清晰。
    5、试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。

    【考研类试卷】GCT工程硕士(英语)历年真题试卷汇编3及答案解析.doc

    1、GCT工程硕士(英语)历年真题试卷汇编 3及答案解析(总分:50.00,做题时间:90 分钟)一、Reading Comprehensio(总题数:5,分数:50.00)1.Part II Reading ComprehensionDirections: In this part there are four passages, each followed by five questions or unfinished statements. For each of them, there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the b

    2、est one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.(分数:10.00)_(分数:10.00)(1).What can be said as an overview of the chart?(分数:2.00)A.The aged population will continue to grow.B.There has been little population change over decades.C.The growth rate of aged people is

    3、 slowing down.D.Most Americans can live longer in 2020 than today.(2).What was true of the situation in 2000?(分数:2.00)A.The number of people aged 65-74 had grown.B.The number of people aged 75-84 had increased.C.The total number of aged people had dropped.D.The total number of aged people remained u

    4、nchanged.(3).From 1980 to 2010, which age group had the highest growth rate?(分数:2.00)A.Age under 65.B.Age 65-74.C.Age 75-84.D.Age over 85.(4).What was the total aged population in 2010?(分数:2.00)A.45 million.B.33 million.C.40 million.D.30 million.(5).Which decade sees the sharpest increase in populat

    5、ion between 65-74?(分数:2.00)A.2010s.B.1990s.C.2000s.D.1980s.A cup of tea is almost a symbol of British culture. As a nation, we are well-known for our strong liking for this particular hot drink, especially if it is accompanied by some cake or biscuits. Here are some facts about tea drinking habits i

    6、n the UK: 1)There is no real tea time All around the world, everyone thinks that British people drink tea every day at 5 o“clock in the afternoon. In reality, we drink tea at every hour of the day, from the minute we get up to the last thing before going to bed. Of course it“s quite likely that a Br

    7、itish person will drink tea around the middle of the afternoon, but it“s also common to drink it with breakfast. 2)The perfect partner; scones Scones are a simple kind of cake, slightly sweet and usually served with jam and cream. They are excellent with tea. In fact, if you order a “cream tea“ in t

    8、he UK, you“ll get a teapot accompanied by a plateful of these little treats. Delicious! 3)Milk in tea British people nearly always put milk in their tea. This seems strange to people from other European countries, who would rather drink their tea without adding anything to it. In Britain, people add

    9、 a certain quantity of milk depending on taste and the tea ends up being opaque(不透明)and brown instead of clear. People are always shocked when I say that I prefer coffee to tea. Tea really is part of our cultural identity, whether we like it or not!(分数:10.00)(1).According to the passage, British peo

    10、ple are well known for_.(分数:2.00)A.their unique cake and biscuitsB.their particular drinking habitsC.their passion for teaD.the love of their own culture(2).People tend to believe that British tea time is_.(分数:2.00)A.at any time of the dayB.before going to bedC.late in the afternoonD.at breakfast ti

    11、me(3).A typical “cream tea“ in the UK_.(分数:2.00)A.usually goes with sconesB.is a special kind of cakeC.is a slightly sweet drinkD.includes a teapot as a gift(4).According to the passage, people from other European countries_.(分数:2.00)A.prefer cream tea to coffeeB.take tea as their cultural identityC

    12、.like to add milk to their teaD.seldom add anything to their tea(5).What is this passage mainly about?(分数:2.00)A.British tea time.B.British tea history.C.British eating habits.D.British tea culture.Many people start relationships because of loneliness. Loneliness and being alone are not synonymous.

    13、Loneliness is a state of painful isolation, of feeling cut off from friends and family. Being alone, a state of solitude(独处), can be quite desirable most of the time, since it allows us to work, study, live, or reflect on the world around us. Solitude is usually a matter of choice; loneliness is not

    14、. Lonely people tend to spend a lot of time by themselves, eat dinner alone, spend weekends alone, and participate in few if any social activities. They are unlikely to date. Some lonely people report having many friends, but a closer look suggests that these “ friendships“ are shallow. Lonely peopl

    15、e are unlikely to share confidences. Loneliness tends to peak during adolescence(青春期). This is when most young people begin to replace family ties with peer relationships. Loneliness is quite often connected with feelings of depression and with a feeling of being “ sick at heart. “ Loneliness is eve

    16、n reported among some married people. In one of the recent studies, lonely wives tended to feel less liking and love for their partners and expressed less satisfaction with their married life. Lonely husbands reported less liking for their wives and less intimacy in their relationships.(分数:10.00)(1)

    17、.The topic of the first paragraph is_.(分数:2.00)A.how to begin relationshipsB.intentional choice of staying aloneC.isolation and painD.solitude and loneliness(2).The word “synonymous“(Para. 1)is closest in meaning to_.(分数:2.00)A.unknownB.differentC.relevantD.similar(3).Which of the following is discu

    18、ssed in Paragraph 2?(分数:2.00)A.How lonely people usually behave.B.What lonely people want in general.C.Why lonely people often feel depressed.D.How loneliness usually gets started.(4).According to Paragraph 2, adolescence is a period in life when_.(分数:2.00)A.young people break their family tiesB.mos

    19、t teenagers feel lonely and depressedC.teenagers begin to form a closer tie with peersD.young people become less disciplined(5).According to a recent study, loneliness_.(分数:2.00)A.brings a closer family relationshipB.brings unpleasant effects to marriageC.is often found among adultsD.is a matter of

    20、personal choiceNow, our biggest summertime question has been answered: Why do people look so much better in sunglasses? Vanessa Brown, a senior lecturer of art and design at Nottingham Trent University, gave an inside look into the connection between shades and sex appeal. According to Brown, sungla

    21、sses do a wide variety of positive things. They make up for any asymmetries(不对称), which relates directly to research proving that symmetrical faces are the most attractive ones. If you put on a pair of sunglasses, the lenses will instantly create a perfectly symmetrical face. Sunglasses also create

    22、the appearance of a defined bone structure on top of a relatively softer face. Additionally, people often form quick judgments about others by looking into their eyes. Through eye contact, we can determine someone“s confidence, sincerity and intelligence. If those eyes are shielded, though, a person

    23、 is automatically unreadable. We take them for granted today, but sunglasses are a relatively modem everyday accessory(饰件). Sales started to pick up in the 1920s, but they didn“t become commonplace until about two decades after that. In their early days sunglasses were primarily used during risky wa

    24、ter and snow sports, and were also associated with new technologies like airplane travel, which made them seem “ daring and thoroughly modem. “ Later, Hollywood stars of the 1950s and 60s started wearing sunglasses to defend themselves from being recognized by the public or harassed by paparazzi(狗仔队

    25、). Movie stars“ adoption of the accessory strengthened the link between sunglasses and appeal.(分数:10.00)(1).Sunglasses make us look appealing by_.(分数:2.00)A.improving our facial appearanceB.protecting our eyesC.covering our tirednessD.creating a softer face(2).According to Paragraph 3, people in sun

    26、glasses would look_.(分数:2.00)A.confidentB.proudC.mysteriousD.smart(3).Sunglasses began to be popular in the_.(分数:2.00)A.1960sB.1950sC.1940sD.1920s(4).The example of sportsmen shows that_.(分数:2.00)A.sunglasses protect people from harassmentB.sunglasses create a desirable imageC.the public are eager t

    27、o follow themD.they over-emphasize the role of sunglasses(5).The passage is mainly written to_.(分数:2.00)A.demonstrate how to make better use of sunglassesB.explain why sunglasses improve appearanceC.describe the evolution of sunglassesD.introduce the major functions of sunglassesGCT工程硕士(英语)历年真题试卷汇编

    28、3答案解析(总分:50.00,做题时间:90 分钟)一、Reading Comprehensio(总题数:5,分数:50.00)1.Part II Reading ComprehensionDirections: In this part there are four passages, each followed by five questions or unfinished statements. For each of them, there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the best one and mark your

    29、 answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.(分数:10.00)_解析:(分数:10.00)(1).What can be said as an overview of the chart?(分数:2.00)A.The aged population will continue to grow. B.There has been little population change over decades.C.The growth rate of aged people is slowing down.D.M

    30、ost Americans can live longer in 2020 than today.解析:(2).What was true of the situation in 2000?(分数:2.00)A.The number of people aged 65-74 had grown.B.The number of people aged 75-84 had increased. C.The total number of aged people had dropped.D.The total number of aged people remained unchanged.解析:(

    31、3).From 1980 to 2010, which age group had the highest growth rate?(分数:2.00)A.Age under 65.B.Age 65-74. C.Age 75-84.D.Age over 85.解析:(4).What was the total aged population in 2010?(分数:2.00)A.45 million.B.33 million.C.40 million. D.30 million.解析:(5).Which decade sees the sharpest increase in populatio

    32、n between 65-74?(分数:2.00)A.2010s. B.1990s.C.2000s.D.1980s.解析:A cup of tea is almost a symbol of British culture. As a nation, we are well-known for our strong liking for this particular hot drink, especially if it is accompanied by some cake or biscuits. Here are some facts about tea drinking habits

    33、 in the UK: 1)There is no real tea time All around the world, everyone thinks that British people drink tea every day at 5 o“clock in the afternoon. In reality, we drink tea at every hour of the day, from the minute we get up to the last thing before going to bed. Of course it“s quite likely that a

    34、British person will drink tea around the middle of the afternoon, but it“s also common to drink it with breakfast. 2)The perfect partner; scones Scones are a simple kind of cake, slightly sweet and usually served with jam and cream. They are excellent with tea. In fact, if you order a “cream tea“ in

    35、 the UK, you“ll get a teapot accompanied by a plateful of these little treats. Delicious! 3)Milk in tea British people nearly always put milk in their tea. This seems strange to people from other European countries, who would rather drink their tea without adding anything to it. In Britain, people a

    36、dd a certain quantity of milk depending on taste and the tea ends up being opaque(不透明)and brown instead of clear. People are always shocked when I say that I prefer coffee to tea. Tea really is part of our cultural identity, whether we like it or not!(分数:10.00)(1).According to the passage, British p

    37、eople are well known for_.(分数:2.00)A.their unique cake and biscuitsB.their particular drinking habitsC.their passion for tea D.the love of their own culture解析:(2).People tend to believe that British tea time is_.(分数:2.00)A.at any time of the dayB.before going to bedC.late in the afternoon D.at break

    38、fast time解析:(3).A typical “cream tea“ in the UK_.(分数:2.00)A.usually goes with scones B.is a special kind of cakeC.is a slightly sweet drinkD.includes a teapot as a gift解析:(4).According to the passage, people from other European countries_.(分数:2.00)A.prefer cream tea to coffeeB.take tea as their cult

    39、ural identityC.like to add milk to their teaD.seldom add anything to their tea 解析:(5).What is this passage mainly about?(分数:2.00)A.British tea time.B.British tea history.C.British eating habits.D.British tea culture. 解析:Many people start relationships because of loneliness. Loneliness and being alon

    40、e are not synonymous. Loneliness is a state of painful isolation, of feeling cut off from friends and family. Being alone, a state of solitude(独处), can be quite desirable most of the time, since it allows us to work, study, live, or reflect on the world around us. Solitude is usually a matter of cho

    41、ice; loneliness is not. Lonely people tend to spend a lot of time by themselves, eat dinner alone, spend weekends alone, and participate in few if any social activities. They are unlikely to date. Some lonely people report having many friends, but a closer look suggests that these “ friendships“ are

    42、 shallow. Lonely people are unlikely to share confidences. Loneliness tends to peak during adolescence(青春期). This is when most young people begin to replace family ties with peer relationships. Loneliness is quite often connected with feelings of depression and with a feeling of being “ sick at hear

    43、t. “ Loneliness is even reported among some married people. In one of the recent studies, lonely wives tended to feel less liking and love for their partners and expressed less satisfaction with their married life. Lonely husbands reported less liking for their wives and less intimacy in their relat

    44、ionships.(分数:10.00)(1).The topic of the first paragraph is_.(分数:2.00)A.how to begin relationshipsB.intentional choice of staying aloneC.isolation and painD.solitude and loneliness 解析:(2).The word “synonymous“(Para. 1)is closest in meaning to_.(分数:2.00)A.unknownB.differentC.relevantD.similar 解析:(3).W

    45、hich of the following is discussed in Paragraph 2?(分数:2.00)A.How lonely people usually behave. B.What lonely people want in general.C.Why lonely people often feel depressed.D.How loneliness usually gets started.解析:(4).According to Paragraph 2, adolescence is a period in life when_.(分数:2.00)A.young p

    46、eople break their family tiesB.most teenagers feel lonely and depressedC.teenagers begin to form a closer tie with peers D.young people become less disciplined解析:(5).According to a recent study, loneliness_.(分数:2.00)A.brings a closer family relationshipB.brings unpleasant effects to marriage C.is of

    47、ten found among adultsD.is a matter of personal choice解析:Now, our biggest summertime question has been answered: Why do people look so much better in sunglasses? Vanessa Brown, a senior lecturer of art and design at Nottingham Trent University, gave an inside look into the connection between shades

    48、and sex appeal. According to Brown, sunglasses do a wide variety of positive things. They make up for any asymmetries(不对称), which relates directly to research proving that symmetrical faces are the most attractive ones. If you put on a pair of sunglasses, the lenses will instantly create a perfectly

    49、 symmetrical face. Sunglasses also create the appearance of a defined bone structure on top of a relatively softer face. Additionally, people often form quick judgments about others by looking into their eyes. Through eye contact, we can determine someone“s confidence, sincerity and intelligence. If t


    注意事项

    本文(【考研类试卷】GCT工程硕士(英语)历年真题试卷汇编3及答案解析.doc)为本站会员(fatcommittee260)主动上传,麦多课文档分享仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文档分享(点击联系客服),我们立即给予删除!




    关于我们 - 网站声明 - 网站地图 - 资源地图 - 友情链接 - 网站客服 - 联系我们

    copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
    备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1 

    收起
    展开